Фермера із Київщини зобов’язали повернути державі 92 га землі

11 листопада 2020 194 0
Фермера із Київщини зобов’язали повернути державі 92 га землі
Kurkul.com

У Київській обл. за втручання прокуратури фермерське господарство поверне державі землю вартістю понад 131 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

«За позовом Бориспільської місцевої прокуратури суд визнав незаконним рішення Головного управління Держгеокадастру у Київській обл. щодо передачі в оренду земельних ділянок в адміністративних межах Капустинської сільської ради Яготинського р-ну та зобов’язав фермерське господарство повернути вказану землю площею більше 92 га вартістю понад 131 млн грн», — зазначили у прокуратурі.

Читати за темою: У фермера забрали 160 га землі через нецільове використання

Прокурорами в суді доведено, що отримання громадянином значної площі землі для ведення фермерського господарства спрямоване на штучне збільшення «земельного банку» свого фермерського господарства за спрощеною процедурою, без обов’язкового проведення земельних торгів.

Проте, відповідно до вимог чинного на момент отримання спірних земельних ділянок Земельного кодексу України юридичні особи мали право на отримання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства тільки за результатами земельних торгів.

Виконано за допомогою Disqus