Цифровізація господарства допомагає економити ресурси — думка

11 листопада 2020 44 0
Цифровізація господарства допомагає економити ресурси — думка
Kurkul.com

В компанії Grano Group завдяки системі AgroOnline вже інтегрували близько 80% отриманої інформації в цифровій системі. Це дані зембанку, метеорологічні умови, базові агротехнологічні операції й не лише. Впровадження цифрових систем дає можливість компанії економити ресурси. Про це розповіли директор Grano Group Михайло Сербін та Максим Єлісєєв, співзасновник та генеральний директор AgroOnline під час конференції OkAgro, інформує Kurkul.com.

Як зазначив Михайло Сербін, основний масив земель холдингу зосереджений в Чернігівській області. На «прокачування» поки вирішили віддати один з кластерів.

«Піщані ґрунти, необхідність розліснення 3 тис. га, оцифровка операцій — кількість викликів і завдань зашкалювало. Холдинг «пішов по ринку», щоб дізнатися, які управлінські рішення використовуються в компаніях. Спілкувалися з іншими компаніями, але зрозуміли, що софт заточений під їх специфіку», — розповів аграрій.

За словами Михайла Сербіна вирішили зупинитись на AgroOnline.

«Ми поставили і партнерам, і перед собою завдання — прорахувати економіку і час розвитку всіх операцій так, щоб це бачили і розуміли не тільки менеджмент або акціонер, а й всі співробітники», — говорить Михайло Сербін.

За словами Максима Єлісєєва, найчастіше агрокомпанії впевнені, що у них все дані зібрані. По факту — вони розкидані, контури полів відрізняються, вони є тільки на частині земель, датчики стоять не на всій техніці і т.д.

«Якщо хочете, щоб на виході отримати правильну інтеграцію, вам треба упорядковувати якість даних. На виході це може дати економію ресурсів», — зазначив фахівець.

За його словами, аграрії часто використовують «вінегрет» рішень для кожної окремої задачі: бухгалтерія, GPS-моніторинг, складський облік. Це призводить не лише до складнощів з комунікацією, а й до проблем з аналізом даних. У AgroOnline все зібрано разом і комплексно.

Читайте також: Експерт назвав ключові етапи підготовки фермерів до ринку землі

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою