Фермери вимагають скасувати ліцензії на зберігання пального та зменшити штрафи

12 листопада 2020 90 0
Фермери вимагають скасувати ліцензії на зберігання пального та зменшити штрафи
Kurkul.com

Всеукраїнський Конгрес Фермерів (ВФК) вимагає звільнити сільгоспвиробників від необхідності отримання ліцензії на зберігання пального, замінивши її на просте декларуванням місць та ємностей зберігання. Вимогою є також зменшення штрафів за зберігання пального без подання такої декларації. Про це повідомляє ВКФ.

На додаток до відповідного офіційного листа ВФК у державні органи, голова ВКФ Іван Слободяник записав відеозвернення.

«Аграріям публічно пообіцяли, що проблем ані з видачею ліцензії, ані з подальшими перевірками не буде. Але півмільйонний штраф залишили. Всі прекрасно тоді розуміли, що ліцензування на зберігання пального, навіть у спрощеному варіанті — це ще один інструмент тиску на фермерів», — сказав голова ВКФ.

Від жовтня цього року аграріїв Київщини почали перевіряти податківці.

«В кінцевому результаті, наша законослухняність закінчилася тим, що 8 жовтня стало відомо, що їде фактична перевірка з ДПС. Основні претензії: бочки, відповідно до законодавства, повинні бути вкопані чи стояти на опорах, немає паспортів на бочки. Через 10 календарних днів вручили припис, що зберігання пального не відповідає вимогам і як наслідок будуть відбирати ліцензію. Кажуть, купляйте стільки, щоб вистачило на один день, бо зберігати ви не можете», — розповів фермер Сергій Савченко.

Такі перевірки не зупинили навіть карантинні заборони й проводять їх у розпал осінніх польових робіт за надуманими причинами. Іван Слободяник роз’яснює, що насправді закон дає тільки наступні підстави для перевірок: за результатами перевірки інших платників податків виявлені факти, які свідчать про можливі порушення платником законодавства щодо обігу пального та за наявної інформації від державних органів чи місцевого самоврядування про можливі порушення платником податків.

Виконано за допомогою Disqus