Зрошення гарантує навіть в критичні роки необхідний рівень врожаю — думка

15 листопада 2020 62 0
Зрошення гарантує навіть в критичні роки необхідний рівень врожаю — думка

Використовуючи зрошення в агропідприємстві важливо, щоб агрономічна служба розуміла, яку норму води потрібно давати рослинам на конкретній ділянці. Таку думку висловив генеральний директор підприємства «Біотех ЛТД» Анатолій Бикін в матеріалі «Волога для картоплі: Досвід зрошення Київської області в господарстві Біотех ЛТД» на Latifundist.com.

«Коли тільки почали вирощувати картоплю, то зрозуміли, що зрошення — це гарантія того, що навіть в критичні роки ми отримаємо необхідний рівень врожаю необхідної якості», — зазначив Анатолій Бикін.

На його думку, в будь-якому господарстві зрошення повинно бути частиною агротехнології.

«У Київській області складний рельєф. Якщо виллєш багато води на узвишші, то в долині буде болото. Та й ґрунти від поля до поля відрізняються вологомісткістю і продуктивністю — чим легше ґрунт, тим його потрібно поливати частіше, але невеликий нормою», — вважає Анатолій Бикін.

Ведучий менеджер з продажу систем зрошення Valley компанії АСА «АСТРА» на півдні України Дмитро Жмак зазначив, що вся система поливу повинна підбиратися з урахуванням типів ґрунтів в господарстві.

«Не можна вилити води більше, ніж ґрунт може увібрати. Але не всі сільгоспвиробники це розуміють і вважають, що чим більше вилити, тим більший урожай можна отримати. Заливання поля нічого хорошого рослині не принесе — утворюються калюжі, ґрунт буде перезволожений, рослини почнуть хворіти і аграрію доведеться додатково витрачатися на засоби захисту рослин», — додав Дмитро Жмак.

Тому, як уточнив експерт, по приїзду в господарство компанія складає діаграму і пояснює клієнту, що з урахуванням ґрунтів поливати потрібно з такою-то нормою.

Виконано за допомогою Disqus