На Львівщині висадили 72 гектари садів

21 листопада 2020 1191 0
На Львівщині висадили 72 гектари садів
ЛОДА

У Львівські області протягом року здійснено посадку насаджень на площі 72 га, в тому числі 58 га ягідників та 14 га плодових садів. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Для 13 сільгосптоваровиробників обласна комісія з надання права на отримання фінансової підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства визначила попередні обсяги компенсації на загальну суму 8,6 млн грн. Двом суб'єктам господарювання комісія відмовила», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в одному випадку — фактичне закуплення саджанців відбулося у грудні минулого року, яке не відповідає умовам програми; у другому випадку — закупівля обладнання для здійснення облаштування шпалер здійснювалась за готівкові кошти без дотримання законодавчих вимог готівкового обігу.

«Остаточне рішення щодо компенсації за закупівлю саджанців та техніки ухвалять на засіданні комісії Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під головуванням Тараса Висоцького 25 листопада 2020 р.», — підкреслили в ОДА.

Читати за темою: На Одещині з’являться нові плантації лаванди

Виконано за допомогою Disqus