В АСУ ставлять під питання відновлення свинарства в Україні

20 листопада 2020 65 0
В АСУ ставлять під питання відновлення свинарства в Україні
Kurkul.com

Загальна чисельність свиней в Україні на початку листопада зрівнялася з минулорічною. Так, за даними ДССУ, станом на 1 листопада 2020 р., показник становив 6,19 млн голів, що на 0,6% більше ніж на відповідну дату 2019 р. Зупинку низхідного руху кількості свиней в країні коментують аналітики Асоціації «Свинарі України».

«Незначний приріст свинопоголів’я в Україні забезпечила відповідна динаміка у промисловому секторі. Так, збільшення кількості тварин на сільськогосподарських підприємствах на 7,5% чи 254 тис. голів «перекрило» зворотну зміну в господарствах населення. Не зважаючи на те, що відповідна динаміка у промисловому свинарстві спостерігається третій місяць поспіль, висновки про впевнене відновлення галузі робити зарано», — коментують в АСУ.

Проте, зазначають аналітики, попри позитивну динаміку в третьому кварталі, ринкові обставини змушують сумніватися, чи ці позитивні коливання переростуть в тренд.

«Відчувається наростання песимізму серед окремих операторів галузі, що тягне за собою активніший вихід з ринку та призупинення планів подальшого розвитку тих, хто залишився», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Нардепи підтримали законопроект про зниження для аграріїв ставки ПДВ з 20% до 14%

Виконано за допомогою Disqus