На Черкащині активізувались рейдери

23 листопада 2020 155 0
На Черкащині активізувались рейдери

В п'ятницю, 20 листопада, на господарство ТОВ «Красногірське», що знаходиться на Черкащині було скоєно рейдерський напад. Повідомляє procherk.info.

«Минулої п’ятниці на територію ТОВ «Красногірське», що на Золотоніщині, без будь-якого повідомлення, без будь-якого представлення, хто вони, і пояснення підстав та причин, зірвавши замок із шлагбаума, увірвалося декілька автомобілів і забігла група чоловіків в масках. Рейдери шукали врожай кукурудзи», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок силових дій збоку рейдерів постраждали охоронець, головний інженер та двоє працівників господарства.

«Не знайшовши очікуваної, приватний виконавець Дмитро Недоступ повідомив, що це проводяться «виконавчі дії по виконавчому провадженню», а на запитання засновника Віктора Полозова, «хто ці всі люди і що вони роблять на території господарства», виконавець відповів, що «це учасники виконавчих дій», — зазначається у повідомленні.

На вимогу Віктора Полозова надати список усіх залучених осіб для проведення виконавчих дій приватний виконавець указав, що «не зобов’язаний нічого надавати», оскільки законом йому надано повноваження на власний розсуд вчиняти будь-які дії щодо безперешкодного доступу до території та приміщень ТОВ «Красногірське», і жодного порушення закону він не вчиняє. За словами виконавця, він шукав в «Красногірському» тисячу тонн кукурудзи для передачі ТОВ «Юнікорнс».

Те, що кукурудзи у «Красногірському» не знайшли, природно. Коли цьогоріч кукурудза через посуху почала на полях пропадати, з метою хоч якось компенсувати понесені витрати її скосили і переробили на силос, оскільки ТОВ «Красногірське» має значне тваринницьке господарство.

Читати за темою: На Черкащині вдвічі знизилась врожайність кукурудзи

Роз’яснення щодо того, що відбулося на території господарства надав адвокат ТОВ «Юнікорнс» Ігор Кравцов.

«Люди з ТОВ «Красногірське» оформили аграрну розписку і видали її ТОВ «Юнікорнс». На підставі цієї розписки вони зобов’язалися поставити тисячу тонн кукурудзи. Не поставили. Кошти за кукурудзу оплачено відповідно до договору. Частина суми оплачувалася попередньо, друга частина, згідно з умовами аграрної розписки, оплачується після того, як передадуть урожай. Точну суму назвати не можу, я не пам’ятаю цифр. Думаю, вам її назве представник боржника, бо він сильно переживає за ці суми», — зазначив адвокат.

За словами директорки ТОВ «Красногірське» Ольги Полозової, її підприємство не заборгувало «Юнікорнсу» жодної копійки.

Історія, яка призвела до подій п’ятниці, 20 листопада, розпочалася ще навесні, коли тодішній директор ТОВ «Красногірське», попередник Ольги Полозової, не маючи на це повноважень від загальних зборів учасників товариства (що передбачено статутом), уклав із ТОВ «Юнікорнс» два договори на великі грошові суми, якими передбачалося, що «Красногірське» поставить «Юнікорнсу» 320 тонн пшениці та 1000 тонн кукурудзи врожаю 2020 р. (на суму 3,284 млн грн).

Коли власник господарства Віктор Полозов дізнався про укладення директором притиправного договору, він запідозрив можливість обману й замовив аудит підприємства, за наслідками якого директора було звільнено. А «Юнікорнс» погодився, щоб грошовий завдаток, який було виплачено за договором, йому повернули. Так і було зроблено: «Юнікорнс» виписав рахунки на повернення коштів, а «Красногірське» їх повернуло.

Наразі триває суд за позовом «Красногірського» щодо скасування виконавчого напису нотаріуса по стягненню зерна пшениці. Судом призупинено виконання цього провадження.

Виконано за допомогою Disqus