Держава не приділяє уваги 4,6 млн одноосібників — думка

25 грудня 2015 103 0
Одноосібники повинні перерости у 1,5 млн потужних сімейних ферм
Кurkul.comОдноосібники повинні перерости у 1,5 млн потужних сімейних ферм

На сьогодні держава, не приділяючи уваги 4,6 млн одноосібників, робить стратегічну помилку, про це сказав народний депутат України Вадим Івченко, пише «Голос України».

За його словами, ці люди могли б зайти в організований ринок і виробляти безпечну та якісну продукцію. За відсутності засобів виробництва, низьких кредитних ставок, соціального захисту, державної підтримки — вони не можуть цього зробити.

«Унікальність України у тому, що у нас дуже велика країна. І якщо так, то й внутрішній ринок теж великий. І перш ніж торгувати сировиною і ресурсами з іншими, ми повинні подбати про те, щоб відбудувати свій внутрішній ринок. Є універсальне правило: потрібно робити менший наголос на фінансах, більший — на виробництві», — зазначає він.

Вадим Івченко сказав, що до об'єктів цінового регулювання належать практично всі види харчових продуктів. У результаті такі малі підприємства або скоротили обсяги виробництва, або закрилися, або пішли в тінь. Наприклад, для того щоб реалізувати вино хорошої якості, фермер має придбати ліцензію на його виробництво і окремо ліцензію — на його оптову реалізацію, яка коштує 500 тис. грн.

«Покажіть мені того фермера, який здатен купити на рік ліцензію за таку суму і при цьому продавати вино власного виробництва в невеликій кількості? Майбутнє країни в тому, що для цих одноосібників мають бути створені відповідні умови, і вони переростуть у майже півтора мільйона потужних сімейних ферм», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus