Agritechnica 2015 — подія, що викликає інтерес у тисячі відвідувачів з усього світу

Українські стенди на Agritechnica 2015

АгроЕкспедиція Agritechnica 2015 23 грудня 2015 273 0

Agritechnica 2015 — подія, що викликає інтерес у тисячі відвідувачів з усього світу. Ця виставка відкриває нові можливості, ідеї та знайомства! Її справедливо називають світовою платформою агроінновацій.

Цього року виставлятися у Ганновері приїхало 2900 компаній з 47 країн світу. Аграрну Україну преставили 7 компаній: харківський «Завод Фрунзе», «Гідросила», KMZ INDUSTRIES, RCS (Radio Communication Systems), завод «Лубнимаш», Індустріальна група УПЭК, «Завод Кобзаренка».

Kurkul.com пропонує вам онлайн-екскурсію по їхніх стендах.

Завод «Кобзаренка»

Завод «Кобзаренка» не вперше бере участь у виставці. У 2011 р. підприємство отримало почесну відзнаку за інноваційну розробку у сільському господарстві. Її отримала машина БНП­12 «Ковчег» (бункер наземний перевантажувальний). Виявляється, подібної техніки на виставці того року взагалі не було.

Вже традиційно на своєму стенді компанія позмістила український прапор з надписом Ukraine. До Ганновера завод «Кобзаренка» привіз 4 одиниці техніки. На виставці також працювала ціла бригада інженерів, які знайомилися з новинками, технічними рішеннями, шукали нових постачальників, напрацьовували концепцію нових напрямків.

Завод «Фрунзе»

В рамках виставки завод «Фрунзе» презентував європейському споживачеві решета для зерноочисної техніки і для зерносушарок. Серед новинок — перфоровані металеві листи з двохсторонньою надрізкою для активної вентиляції підлог зерносховищ і забезпечення сушки зерна.

Стенд заводу «Фрунзе»

Як повідомив голова правління заводу Олександр Василенко, у країнах Європейського Союзу складно конкурувати, пропонуючи традиційні металеві вироби, які вже широко представлені на ринку.

«Ми можемо конкурувати за рахунок складних видів продукції, які вимагають виготовлення власного штампувального устаткування, в Україні його можна зробити набагато дешевше, ніж в Європі», — розповідає Олександр Василенко.

Виставковий стенд завод «Фрунзе» відвідали партнери, а також представники різних компаній більш ніж з 15 країн світу. Це були представники компаній, які займаються поставками сільськогосподарської техніки, обробкою і зберіганням зерна. Хтось прийшов познайомитися з продукцією, а хтось, з метою зробити замовлення або отримати консультацію.

Завод «Гідросила»

На стенді компанії «Гідросила» поряд з вже відомою продукцією були представлені нові розробки. Відвідувачі могли побачити шестеренні насоси та гідромотори серії «К», аксіально-поршневі насоси серії PVC для відкритих гідросистем, гідроциліндри серій МС і MCP, гідророзподільники серії MRS.

Стенд заводу «Гідросила»

Окреме місце було виділено під продукцію, яка застосовується в гідросистемах автосамоскидів і різних спецмашинах на автошасі, це: аксіально-поршневі насоси серії BF20Т, шестеренні насоси серії «Т» (в чавунному корпусі), гідророзподільники серії MR.T й телескопічні гідроциліндри.

KMZ Industries

На своєму стенді KMZ Industries продемонстрував свій передовий досвід у швидкій і ефективній реалізації індивідуальних комплексних рішень для зберігання і обробки зерна.

Стенд KMZ Industries

RCS (Radio Communication Systems)

«На AgriTechnica 2015 ми хотіли познайомити наших потенційних клієнтів як з системою супутникового моніторингу і контролю палива для сільського господарства «Teletrack-AGRO», так і нашими новими розробками — датчиками робочого стану навісного обладнання. Ці датчики можуть використовуватися для оцінки рівня заглиблення при обробці грунту, ультразвуковими датчиками для контролю обсягу рідких добрив в ємностях для їх зберігання і транспортування, бездротовими системами ідентифікації водіїв і навісного устаткування», — розповідає директор компанії RCS Олександр Киричок.

За його словами, найбільший інтерес до рішень компанії, як і очікувалося, виявили представники країн, в яких агрогосподарства володіють великими площами оброблюваної землі (10 тис. га і більше), там, де існують завдання віддаленого контролю техніки і персоналу. Це країни Східної Європи, Латинської та Південної Америки, Північної Африки.

Завод «Лубнимаш» (Комсомолець)

Підприємство презентувало в Ганновері повний комплекс елеваторного обладнання: зерносушарки, силоси для зберігання, транспортне обладнання та обладнання для попереднього очищення. Представники «Лубнимаш» зізнаються, вони розраховують переважно на замовників з України і країн колишнього СНД.

Як сказала заступник директора заводу «Лубнимаш» Лариса Горбенко, виставка в Ганновері — це виставка престижу.

Стенд компанії «Лубнимаш»

«Якщо на українських виставках «ІнтерАгро», «Зернові технології» проводяться зустрічі та переговори з замовниками, то на виставці в Ганновері ми підтверджуємо, що виготовляємо обладнання, яке може конкурувати із західними виробниками», — пояснила вона.

Індустріальна група «УПЭК»

Індустріальна група «УПЕК», до складу якої входять «Лозівські машини» і HARP, представила свою продукцію у вигляді ґрунтообробних агрегатів, сівалок та компонентів для сільгосптехніки, а також запчастини та комплектуючі.

«Ми бачимо зацікавленість європейських, американських компаній в придбанні наших комплектуючих. Відносно підшипників і підшипникових вузлів ми плануємо вибудовувати тривалі партнерські відносини з основними світовими виробниками сільгосптехніки», — зазначає віце-президент з маркетингу та продажу «УПЕК» Роман Гіршвельд.

По закінченню виставки Індустріальна група «УПЕК» підписала ряд контрактів з представниками великих дилерів з країн Євросоюзу — Франції, Румунії, Австрії, Польщі, Німеччини, Болгарії, Литви, Естонії.

«Це лише початок. Для здійснення продажів агрегатів «Лозівських машин» ми плануємо в кожній країні Європи співпрацювати з великими ключовими дилерами», — говорить Роман Гіршфельд.

Аналізуючи відгуки українських учасників, можна сказати, що виставка Agritechnica 2015 дає різноманітні можливості. Для когось вона стала просто виставкою престижу, комусь принесла нові контракти і продажі.

Дуже тішить, що інтерес світової спільноти до аграрного потенціалу України лишається надзвичайно великим. Тому, сподіваємось, на Agritechnica 2017 ми побачимо ще більше представників вітчизняного агробізнесу.

Єлизавета Кудиненко, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою