Україна може на 20% збільшити експорт до Кореї

26 листопада 2020 40 0

Посольство України в Республіці Корея прогнозує цьогоріч зростання українського експорту до цієї країни на 20% і вирівнювання негативного сальдо в торгівлі, яке наразі становить $15 млн.

Про це йшлося на онлайн-семінарі для українського бізнесу «Перспективи українського експорту до Південної Кореї у світлі змін споживацького ринку під впливом COVID-19», передає пресслужба МЗС.

Зазначається, що, за останніми тенденціями розвитку українсько-корейської торгівлі, товарообіг між країнами щорічно зростає. Наразі найбільш динамічним товаром є українське зерно: його частка в українському експорті щорічно збільшується як у відсотках (з 53,6% до 85,9% за останні 3 роки), так і в грошовому еквіваленті (з $176 до $280 млн за останні 3 роки).

Читати також: Українські дипломати прогнозують зростання експорту до Республіки Корея на 20%

«За прогнозом посольства України в Республіці Корея, за результатами 2020 р. Україна вирівняє сальдо у торгівлі з цією країною, а експорт, попри COVID-19, зросте на 20%», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив посол України в Республіці Корея Олександр Горін, корейський ринок харчових продуктів є надзвичайно конкурентним, проте перспективним для українських виробників. Зокрема, цікавим є ринок різноманітних соусів, адже корейці традиційно вживають їх у великій кількості на додачу до рису.

Згідно з даними Держстату, експорт з України до Республіки Корея за дев'ять місяців поточного року становив $3 27 млн, імпорт в Україну — $342 млн.

 Читати за темою: Україну чекає імпорт зерна, якщо не обмежувати його експорт — думка

Виконано за допомогою Disqus