На Запоріжжі агропідприємство отримало €8 тисяч на виготовлення крафтового соку

29 листопада 2020 100 0
На Запоріжжі агропідприємство отримало €8 тисяч на виготовлення крафтового соку
pixabay.com

У с. Широке Оріхівського р-ну Запорізької обл. сільгосппідприємство «Аврора» цього року отримало грант на €8 тис.для виробництва крафтового соку. Про це повідомляє rayonka.com.

Зазначається, що крафтовий сік із яблук у селі виготовляють вже два роки. За словами директора сільськогосподарського підприємства, ідея виникла через некондиційні плоди, які нікуди було подіти.

«Коли ми 300 т\ яблук продали по 0,75 грн, вирішили займатися переробкою. Почали робити соки на переробленому обладнанні кустарним виробництвом. Вже після того, коли побачили, що виходить непогано, подали заявку на грант», — розповідає Сергій Герман, директор виробництва.

На виробництві працюють місцеві за офіційним працевлаштуванням. Податки йдуть і до бюджету громади теж, близько 1,5 млн грн на рік.

«Спочатку ми випускали яблучний сік, а тепер лінійка із 5 смаків: яблуко, яблуко-гарбуз, яблуко-морква, яблуко-слива, яблуко-буряк. І при цьому — ні граму води або цукру. Якщо передові марки з виготовлення соків використовують кілограм яблук для 3 літрів соку, то у нас 2 кілограми яблук йде на літр соку», — додає підприємець.

Із найближчих планів підприємства — отримати дозвіл на реалізацію у магазинах. Наразі товар продається на ринках та ярмарках.

«Минулого року виробили 20 т яблучного соку, цього року — трішки більше. Наразі йде сертифікація виробництва для реалізації товарів в торговельній галузі», — підкреслює Сергій Герман.

Читати за темою: Гадз відправив першу партію яблук до Великобританії

Виконано за допомогою Disqus