На Дніпропетровщині рейдери захопили врожай соняшнику на 140 млн гривень

1 грудня 2020 177 0
На Дніпропетровщині рейдери захопили врожай соняшнику на 140 млн гривень
Kurkul.com

Колишнього секретаря Дніпровської міськради Максима Романенка звинувачують у захопленні майна аграрного підприємства «Добробут», створеного членами громадської організації «Управління соціального захисту ветеранів та інвалідів МВС». Повідомляє stopcor.org.

Зазначається, що аграріям було завдано збитків на 140 млн грн.

Рейдерське захоплення «Добробуту» відбулось у вересні цього року: зловмисники заволоділи 7 тис. тонн насіння соняшника, а також незаконно оформили на себе корпоративні права.

«Ми підозрюємо, що одним з організаторів цих дій є пан Романенко з Кривого Рогу, який свого часу при регіоналах був секретарем Дніпропетровської міської ради», — розповідає голова ГО ветеранів Павло Селіхов.

Читайте також: На Запоріжжі викрили керівництво держпідприємства на привласненні зерна на 20 млн грн

Постраждалі власники захопленого підприємства «Добробут» впевнені, що до рейдерства причетні й правоохоронні органи, адже жодних дій щодо розслідування немає.

«На даний час органи досудового розслідування не діють, діють разом із рейдерами, тому що дали можливість їм скосити та зібрати урожай, не дотримуючись технологій. Сума збитків перевищує 140 мільйонів гривень», — зазначає представник підприємства Вадим Протасов.

Виконано за допомогою Disqus