Локдаун на свята — що відомо

30 листопада 2020 416 0
Локдаун на свята — що відомо
pixabay.com

Сьогодні, 30 листопада, в Кабміні назвали вірогідну дату введення повного локдауну. Жорсткі обмеження можуть почати діяти 23 грудня і тривати до 15 січня. Про це повідомляє Сегодня.

«Варіант на два тижні відхилили. Зупинилися на датах з 23 грудня по 15 січня. Подробиці будуть вже цієї середи», — інформує джерело видання. 

В Офісі Президента відзначили, що точну дату буде повідомлено якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню.

Варто додати, що новий локдаун введуть на зміну карантину вихідного дня, який діяв з 14 по 30 листопада. Його вводили з надією зменшити динаміку захворюваності COVID-19, щоб уникнути повного локдауна.

Давид Арахамія, глава фракції «Слуга народу», в ефірі «Україна 24» повідомив, що новий локдаун буде «інтелектуальним». Народний депутат оцінив вірогідність посилення карантину в 90%, але зазначив, що нові заходи можуть відрізнятися від локдауна, який Кабінет міністрів вводив навесні.

Нагадаємо, що кабмін підготував програму підтримки для бізнесу і найманих працівників, які зможуть отримати 8 тис. грн одноразової допомоги на час локдауна. За цю програму ще має проголосувати Верховна Рада.

Виконано за допомогою Disqus