На Прикарпатті висадили понад 6 тисяч кущів канадської чорниці

1 грудня 2020 83 0
На Прикарпатті висадили понад 6 тисяч кущів канадської чорниці
pixabay.com

У П’ядицькій громаді на Прикарпатті висадили 6500 кущів канадської чорниці, яку вирощують у рамках проєкту «П’ядицькі культури» для забезпечення соціально-економічного розвитку громади. Про це повідомляє uacrisis.org.

Разом із працівниками господарства та волонтерами вже заклали частину плантації на відведених 16 га у с. Мала Кам’янка. Загальна вартість проєкту 3 мільйони гривень.

«Програма USAID DOBRE надала технічну допомогу на суму 1,5 млн грн громаді, ще 300 тис. грн ми виграли у рамках 10 обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради. Решту коштів на умовах спільного фінансування виділили з місцевого бюджету», — розповів Петро Гайдейчук, голова П’ядицької ОТГ.

Читати також: В Україні зростає кількість сертифікованих виробників лохини

Також в громаді створили штучну водойму та підвели до неї мережі для помпового обладнання, щоб у майбутньому забезпечувати полив рослин. Систему крапельного зрошення закуповує програма USAID DOBRE. Громада отримає мінітрактор для обслуговування господарства.

Зазначається, що для мешканців ОТГ проводять навчальні семінари, аби вони долучалися до проєкту та ставали місцевими інвесторами. Так планують заповнити решту площі з відведених під проєкт 16 га.

Перший врожай ягоди планують зібрати вже за три роки.

Виконано за допомогою Disqus