Скільки втрачають фермери без аудиту земельних ділянок — практичні кейси

1 грудня 2020 93 0
Скільки втрачають фермери без аудиту земельних ділянок — практичні кейси

В середу, 2 грудня, о 15:00 відбудеться черговий безкоштовний вебінар для фермерів, голів ОТГ, землевпорядних відділів і для всіх, хто цікавиться земельними питаннями «Що робити новообраним головам ОТГ у земельних питаннях». Повідомляє Kurkul.com.

Спікер: Андрій Дем’янович, засновник сервісу Feodal.online.

Під час щотижневих семінарів  фахівець розповідатиме про те, що робити головам ОТГ в земельних питаннях, надасть інструменти та практичні кейси, а також відповість на усі питання, що цікавлять учасників.

Під час вебінару учасники зможуть дізнатися про аудит земельного банку ОТГ в реальному часі.

«На жаль в Україні вкрай мало ОТГ, які б вели моніторинг своїх земель. Наразі, більшість з них навіть не усвідомлюють скільки втрачають не проводячи аудит земельних ділянок, в той час, як ця процедура займає щонайменше кілька місяців», — зазначив фахівець.

За його словами, сучасні сервіси дозволяють моніторити не лише свої володіння, а й землі прилеглих територій, що дасть змогу обом сторонам вести взаємовигідний діалог.

«Сам по собі аудит не принесе грошей, але дозволить отримати інформацію на основі якої ОТГ зможуть наповнювати свій бюджет не лише за рахунок платників податків, а й за рахунок продажу права оренди комунальних земель», — розповів Андрій Дем’янович.

Для цього є ряд доступних сучасних інструментів які вже адаптовані і заточені конкретно під територіальні громади:

  • Feodal ОТГ — спеціалізований сервіс аудиту та обліку земель ОТГ;
  • Zemelka — платформа для залучення покупців купівлі-продажу землі в т.ч. і продажу права оренди земельних ділянок.

«Ми розповімо як використовувати ці дві платформи максимально ефективно, як заслужити довіру фермерів і пайовиків і вивести земельний облік ОТГ на новий рівень», — додав Андрій Дем’янович.

Для того, щоб взяти участь у вебінарі необхідно заповнити гугл форму, після чого на пошту ви отримаєте посилання запрошення на ZOOM-конференцію.

Також в Telegram-групі можна обговорювати запитання з учасниками, ділитися своїм досвідом і переймати чужий.

Виконано за допомогою Disqus