Новий сервіс допоможе не пропустити жодного земельного аукціону — експерт

30 листопада 2020 92 0
Новий сервіс допоможе не пропустити жодного земельного аукціону — експерт
Kurkul.com

Як отримати візуалізовану інформацію про розташування земельної ділянки та не пропустити жодного земельного аукціону розповів засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович. Про це йдеться у матеріалі «Як фермеру не пропустити земельні аукціони» на Kurkul.com.

Так, експерт відзначає, що для спрощення цих процедур, працює біржа сільгоспземель Zemelka.ua, яка дозволяє скоротити час від пошуку земельної ділянки до її придбання.

«Аграрій буде мати візуалізовану інформацію про розташування земельної ділянки. Крім того, можна одразу дізнатись заліснена вони чи ні, як далеко знаходиться від ваших полів та оцінити загальний стан», — розповів Андрій Дем'янович. 

Експерт виділяє такі основні функції біржі Zemelka.ua:

  • Безкоштовне розміщення оголошень про земельні ділянки. Будь-який користувач в Україні, який хоче продати сільськогосподарську землю, може вказати ціну, кадастровий номер, дані про земельну ділянку, і створити оголошення. Після проходження модерації, завантаження даних з різних реєстрів, воно стає доступним та розмішується на карті зі всіма іншими аукціонами і оголошеннями купівлі/продажу земельних ділянок.
  • Підписка на нові оголошення. Зареєстрований на сайті користувач має можливість підписатись на нові оголошення в певному масиві. Для цього в налаштуваннях необхідно обрати канал зв’язку, наприклад, Telegram, електронну адресу чи смс, цікаві йому адміністративні одиниці (райони, сільські ради, області) і система буде його сповіщати про нові пропозиції продажу.
  • Можливість не пропустити участь у будь-якому аукціоні. Фермер, який користується біржею сільгоспземель, ніколи не пропустить аукціон, а також можливості купити/продати земельну ділянку, адже буде знати першим про наявні пропозиції.

«Zemelka.ua дозволить побачити земельну ділянку раніше конкурента і не допустити «шахматки» на ваших полях. А якщо фермер обробляв ділянку незаконно і має, наприклад, посіви кукурудзи, то конкурент, разом з аукціоном, може бонусом отримати ваш врожай», — підсумував Андрій Дем'янович. 

Читати за темою: Затверджувати нормативну грошову оцінку землі буде громада — експерт

Виконано за допомогою Disqus