На Хмельниччині ФГ заплатить штраф за забруднення повітря

4 грудня 2020 95 0
На Хмельниччині ФГ заплатить штраф за забруднення повітря
Kurkul.com

Фермерське господарство «Дружба», що на Білогірщині Хмельницької обл., забруднювало повітря, викидаючи їдкий дим від зерносушарки. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція області

Зазначається, що наприкінці жовтня до інспекції звернувся мешканець селища Білогір’я та повідомив про викиди їдкого диму від зерносушарки, яка знаходиться на території ФГ «Дружба» по сусідству із житловими будинками.
 
Інспекцією  була проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря ФГ «Дружба».

«Як з’ясували державні інспектори, даний суб’єкт господарювання експлуатує зерносушарку для сушіння сільськогосподарської продукції, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від якої здійснювались за відсутності дозволу, що є порушенням ст.ст. 10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Крім того, на зерносушарці встановлено газоочисне устаткування, яке експлуатується з порушенням Правил технічної експлуатації установок очищення газу», — йдеться у повідомленні.

За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства директора ФГ «Дружба» було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.

Читати за темою: На Хмельниччині фермер поверне державі 200 тисяч грн за невиконання угоди

Виконано за допомогою Disqus