Синоптики прогнозують мороз та штормовий вітер

7 грудня 2020 188 0
Синоптики прогнозують мороз та штормовий вітер
Kurkul.com

Упродовж тижня на всій території країни очікується суцільна хмарність, крім східних та межуючи зі східними областями. З 7 по 9 грудня без істотних опадів, проте пануватимуть найбільші морози. Вітер поривчастий до штормового східного, південно-східного напрямку 3-13 м/с. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

«В північних, східних та центральних областях нічні температури опустяться до -12…-5 °С, денна температура складе -7…-1 °С. На Заході та Півдні вночі -9…+2 °С, вдень температура повітря сягатиме позначки -5…+8 °С. Температура ґрунту в південних та західних областях знаходитиметься в межах -5…+4 °С, на решті території коливатиметься від -8 до -4 °С», — йдеться у повідомленні.

З 10 грудня розпочнеться потепління, з яким прийде циклон з опадами у вигляді дощу та снігу. Так, значні опади очікуються 10-11 та 13 грудня на Заході, також частково вони пройдуть в північних, центральних та південних областях. 

Читати також: Тепла зима призведе до захворювань озимих культур — прогноз

«Сильний вітер, коливання температур, випадіння суміші снігу з дощем, ожеледиця та налипання мокрого снігу очікується протягом другої половину тижня. З 10 по 13 грудня на Сході найпрохолодніше, вночі  -9…-3 °С, вдень — -5…-2 °С, в північних, центральних та західних областях вночі -7…+4°С, вдень температура досягне позначки -4…+8 °С», — прогнозують синоптики.

На Півдні у нічний час -4…+7 °С, денна температура складе -1…+10 °С. Мінімальна температура ґрунту в західних та південних областях знаходитиметься в межах -2…+9 °С, на решті території -8…+3 С°.

Виконано за допомогою Disqus