Названо області, які продовжують збирати урожай цукрових буряків

9 грудня 2020 64 0
Названо області, які продовжують збирати урожай цукрових буряків
Kurkul.com

Станом на початок грудня чимало буряків ще залишається в полі, попри те, що більшість регіонів вже викопали корені в листопаді. Про це повідомляє Голос України.

Так, роботи на ланах продовжилися на Рівненщині, де культура ще зростала на площі 1,5 тис. га, на Хмельниччині (понад 1 тис. га), Тернопільщині (900 га) та Львівщині.

«Якщо все викопають і без втрат доставлять на заводи, вийдемо на 1,2-1,25 млн т цукру, звареного з буряків урожаю-2020. У попередньому сезоні в підсумку видали 1,48 млн т», — йдеться у повідомленні.

Враховуючи перехідні запаси минулих років та зважаючи на скорочення населення країни, такої кількості цукру має вистачити для внутрішнього споживання. Але відсутність значного надлишкового ресурсу стримуватиме експорт.

Читати також: В Україні виготовили понад 880 тисяч тонн цукру

У розрізі регіонів найбільше буряків традиційно зібрали на Вінниччині — понад 2,1 млн т, у середньому по 43,53 т/га. На Полтавщині накопали 1 млн т, де цукристих посіяли немало, але через несприятливу погоду вони не набрали потрібних кондицій. Також розчарували корені врожайністю аграріїв Черкащини (32,91 т/га), Кіровоградщини (29,12 т/га) та Донеччині (21,33 т/га).

Серед лідерів за врожайністю буряків — Волинь (55 т/га) та Львівщина (51,84 т/га). 

«Попри всі складнощі виробники, які спромоглися накопичити запаси цукру на своїх складах, у накладі не залишаться. На прогнозоване скорочення обсягів звареного внутрішній ринок відреагував збільшенням ціни», — підсумовується у матеріалі.

Слідкуйте за ходом жнив і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай Онлайн 2020». Проєкт створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читайте також: В Україні перероблено майже 7 млн тонн цукрових буряків

Виконано за допомогою Disqus