У США презентували безпілотний електротрактор

10 грудня 2020 93 0
У США презентували безпілотний електротрактор
monarchtractor.com

Американська компанія Monarch Tractor презентувала повністю електричний трактор Monarch Tractor 634 із технологією Smart. Повідомляє Traktorist.ua.

Повністю електричний автономний трактор Monarch Tractor 634 з технологією Smart поєднує в собі електрифікацію, автоматизацію та машинне навчання.

«Трактор їздить без оператора, виконуючи заздалегідь запрограмовані завдання. Безпілотник аналізує дані про врожай та може працювати через смартфон. Потужність машини становить 40 к.с. (30 кВт) безперервної потужності, а короткочасна пікова сягає 70 к.с. (55 кВт)», — зазначається у повідомленні.

Автономна машина може працювати як всюдихід та бути інструментом електрифікації, а також застосовуватись у полі як потужний електрогенератор.

Функціонал Monarch Tractor 634 також дозволяє трактору їхати за допомогою режимів «жестів та тіней». Через смартфон аграрії можуть отримувати сповіщення від трактора про поточні мікрометеорологічні умови та звіти про виконану роботу.

Як заявляє розробник, під час роботи Monarch Tractor збирає та аналізує понад 240 ГБ даних щодо стану поля та надає його довгостроковий аналіз, оцінки про врожайність, поточні стадії росту та здоров'я рослин.

За словами розробників, продажі Monarch Tractor 634 стартуватимуть восени 2021 р. Стартова ціна безпілотного електротрактора — $50 тис.

Читайте також: Завод Кобзаренка розширив асортимент ковшів для фронтальних навантажувачів

Виконано за допомогою Disqus