Використання оздоровлених саджанців підвищує продуктивності насаджень на 20% — НААН

10 грудня 2020 43 0
Використання оздоровлених саджанців підвищує продуктивності насаджень на 20% — НААН

Використання оздоровлених, сертифікованих саджанців, забезпечує підвищення продуктивності насаджень щонайменше на 20%. Про це заявили науковці Інституту садівництва НААН.

«Забезпечення швидкого розвитку садівництва, у першу чергу, залежить від якісного садивного матеріалу, переходу садівництва України повністю на безвірусну основу. Йдеться про використання оздоровлених, сертифікованих саджанців, яке, як правило, забезпечує не менше як на 20% підвищення продуктивності насаджень», розповів перший заступник директора Інституту садівництва НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Микола Бублик.

Він зазначив, що попит на сертифіковані саджанці зростає.

«В останні роки бачимо, що фермерські господарства також проявляють зацікавленість до закладання багаторічних насаджень, деякі вже впродовж 10-15 років успішно вирощують плоди, ягоди, саджанці», — додав науковець.

Зазначається, що погодні умови України дозволяють отримувати високоякісну продукцію яблук, груш, вишня і всі інші культури як для повного забезпечення власних потреб, так і для експорту.

Читати за темою: На Миколаївщині серед зими зацвіли яблуні

Виконано за допомогою Disqus