Названо область-лідер із виробництва гороху

12 грудня 2020 1035 0
Названо область-лідер із виробництва гороху

Аграрії Запорізької області цьогоріч зібрали найбільше гороху в Україні — 120 тис. т. Всього в Україні в нинішньому сезоні урожай культури склав 492 тис. т. Про це йдеться в матеріалі «Сорго і бобові: як працюють з перспективними нішевими культурами» на Elevatorist.com.

Зазначається, що решта областей значно відстали за показниками виробництва гороху.

«На другому місці знаходиться Харківська область — 51,6 тис. т, на третьому — Донецька з результатом 42,8 тис. т гороху», — йдеться в матеріалі.

Дніпропетровська, Миколаївська та Кіровоградська області також увійшли до списку регіонів з високими врожаями гороху у 2020 р.

Як розповіли в компанії G. R. Agro, у доробці та в зберіганні горох не такий простий. Через особливості будови зерен він схильний розтріскуватися, як соя та інші бобові. Це відбувається в сепараторах під час очищення і під впливом високої температури в сушарках. Таким чином під час доробки в партіях з'являється додаткова зернова домішка.

Ще одна особливість — гороху нерівномірне дозрівання.

«В першу чергу дозрівають боби гороху, розташовані в нижньому ярусі, потім в середньому, і, в останню чергу, — в верхньому. Тому на елеватор можуть привезти партію гороху, частина якої буде дозрілої, і почне тріскатися при травмуванні зерна, а частина — сирої. Потрібно дуже уважно ставиться до зберігання таких партій гороху: контролювати висоту насипу продукту і регулярно контролювати стан зернових мас», — розповіла регіональний технолог ГК «Прометей» Тетяна Мінашова.

Читайте також: Експерти USDA збільшили прогноз виробництва кукурудзи в Україні

Виконано за допомогою Disqus