На Прикарпатті зросла врожайність зернових та олійних культур

23 грудня 2020 52 0
На Прикарпатті зросла врожайність зернових та олійних культур

На Івано-Франківщині завершили збір врожаю: валовий збір та урожайність культур зросли. Про це пише Голос України.

«За інформацією на 1 грудня, валовий збір кукурудзи на Івано-Франківщині становив 348,4 тис. тонн. А торік намолотили загалом 312,8 тис. т. Середня врожайність на початок зими була 8,19 т/га», — повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин.

Читайте також: Названо область-лідер із виробництва гороху

Великі агропідприємства мають і вищі досягнення. Приміром, у філії «Перспектив» ПрАТ «Зернопродукт МХП» обмолот у заліковій вазі — по 9,9 т/га. На деяких площах рекорди у 12 т/га, як-от на Рашківському відділку підприємства (Городенківський район).

«Такі результати — завдяки чіткому дотриманню технології вирощування, досить сприятливим погодним умовам та кадровому потенціалу. Наступного року плануємо розширити площі під кукурудзою ще на тисячу гектарів — до 8,5 тис. га», — повідомив головний агроном «Перспектив» Михайло Скорейко.

Валовий збір сої на Івано-Франківщині становить 109,3 тис. т — перевищив торішній показник на 44,1 тис. т. Урожайність також зросла — із 2,23 т/га до 2,6 т/га.

«Кукурудза та соя за нинішніх закупівельних цін — 7,5 тис. грн/т і 16,2 тис. грн/т — той фінансовий потяг, що суттєво підтягнув аграріїв. Попри несприятливу погоду навесні, червневу повінь та втрати на врожайності колоскових загалом сільськогосподарський рік на Прикарпатті можна вважати успішним», — зазначає директор департаменту АПР Іван Андріїшин.

Виконано за допомогою Disqus