Господарство з Хмельниччини вирощуватиме кольорову озиму пшеницю наступного року

15 грудня 2020 165 0
Господарство з Хмельниччини вирощуватиме кольорову озиму пшеницю наступного року
Kurkul.com

У господарстві з Красилівського р-ну Хмельницької обл. планують виростити перший урожай озимої пшениці синього та чорного кольору уже наступного року. Про це повідомляє Голос України.

Аграрії розповідають, що отримане зерно і борошно не лише продаватимуть, а й використовуватимуть у власній пекарні для випічки особливих сортів хліба.

До вирощування кольорової пшениці агропідприємство  підштовхнуло прагнення не відставати від сучасних тенденцій в аграрній сфері та виробництві харчів та необхідність бути  конкурентоспроможними на ринку хлібопродуктів. 

Насіння придбали в Одеському селекційно-генетичному інституті, де чимало попрацювали над адаптацією іноземних сортів кольорових зернових до вирощування в умовах України. Ця робота зайняла більш як 10 років. Науковці зробили певні схрещення, вивели свої сорти, придатні для вітчизняного хліборобства, які випробують на 2 га красилівської агрофірми.

«При цьому, якщо оригінальність поєднується ще й з корисністю, то це буде справжня знахідка для споживача», — поділилися планами місцеве господарство.

Наразі невідомо скільки коштуватиме така пшениця, і чи будуть доступними для масового споживача продукти з неї.

«Зазвичай експериментальне виробництво коштує недешево. А в цьому випадку воно ще пов’язано з органічним землеробством. Продукція з такою позначкою зазвичай ледь не на порядок дорожча у порівнянні з тим, що вирощено за стандартними технологіями», — підсумовується у матеріалі.

Читати за темою: Світове виробництво пшениці зросте — USDA

Виконано за допомогою Disqus