Лещенко представив 5 ключових напрямків на посаді аграрного міністра

16 грудня 2020 167 0
Лещенко представив 5 ключових напрямків на посаді аграрного міністра
AgroPolit.com

Претендент на посаду голови Мінагрополітики Роман Лещенко, очільник Держгеокадастру, озвучив депутатам фракції «Слуга народу» ключові завдання на посаді міністра. Про це інформує AgroPolit.com.

Зазначається, що Роман Лещенко представив п’ять ключових напрямків:

Перший — сформувати стратегію розвитку сектору на 7-10 років.

Другий — запуск прозорого Державного реєстру отримувачів державної підтримки з бюджету аграріями. Очільник Держгеокадастру зазначив, що відповідний закон 985-IX уже підписаний президентом Володимиром Зеленським, залишилося запровадити його у 2021 р. 

Третій — продовження земельної реформи, яку запровадив президент. Роман Лещенко назвав кілька її складових, доповнює свого колегу ще один депутат. Зокрема, мова іде про прийняття законопроєкту 2194 про земельну децентралізацію, відкриття ринку землі з 1 липня 2021 р. для українців, завершення переведення Держгеокадастру «в цифру.

Четвертий — завершення реформування Держпродспоживслужби та зближення українського ветеринарно-санітарного законодавства із європейським.

П’ятий — розвиток зрошення в Україні, зокрема створення об’єднання водокористувачів, реанімацію вже діючої концепції зрошення та інше.

«Роман Лещенко також пообіцяв передати в управління Мінекономіки подальшу долю приватизації аграрних держпідприємств. Щодо НААН, то землі Академії обіцяв передати на розпаювання та громадам. Лісова сфера та рибне господарство не входитиме у сферу інтересів оновленого Мінагрополітики та залишиться за Мінекології», — зазначає видання.

 Нагадаємо, Міністром аграрної політики пропонують призначити Романа Лещенка.

 

Виконано за допомогою Disqus