Українським аграріям розкрили секрети точного землеробства під час онлайн-курсу

18 грудня 2020 64 0
Українським аграріям розкрили секрети точного землеробства під час онлайн-курсу
Kurkul.com

Щоб ознайомити українських сільгоспвиробників із досвідом провідних аграрних країн світу освітня платформа «Культиварій» спільно із компанією «Тревелайт» запустила «Відеокурс: Точне землеробство США й Канади». Його було створено на основі Онлайн АгроЕкспедиції із точного землеробства 2020. Про користь курсу для українських аграріїв розповів Роман Гринишин, генеральний директор компанії «Тревелайт».

Читати за темою: «Роман Гринишин: Ми даємо нашим аграріям доступ до світового досвіду».

Він зазначає, що головна мета відеокурсу — пояснити аграріям, що робити зі зміною клімату, адже питання мінімізації стресу від засухи і стійкості культур надзвичайно актуальне.

«Про це ми розмовляємо з кожним доповідачем, чи то в розрізі живлення, чи гербіцидного захисту, чи будь-якого іншого технологічного процесу», — каже фахівець.

Ще одне завдання, яку поставили перед собою організатори, пов’язане зі слабо розвиненою в Україні аграрною наукою, де ґрунтовні дослідження, проведені згідно з усіма світовими нормами та вимогами, настільки рідкісні, що українські аграрії працюють фактично навпомацки.

«Тож ми хочемо скоротити кількість таких сліпих спроб та надати нашим аграріям доступ до світового досвіду в сільському господарстві. Для цього ми обирали регіони, що максимально відповідають нашій проблематиці в кожній сфері», — пояснив гендиректор компанії «Тревелайт».

За його словами, організатори обирали регіони Північної Америки, які не просто схожі з Україною, а де застосовується така ж сівозміна і були проведені ґрунтовні дослідження по живленню конкретної культури. Так, українським аграріям була надана колосальна кількість якісного матеріалу з провідних аграрних країн, з яким можна працювати постійно, попри зовнішні чинники.

«Після Онлайн АгроЕкспедиції багато наших клієнтів оцінили переваги такого формату. Адже в онлайні ми можемо взяти відеоматеріали та сформувати зручний графік, а також більш детально пройтись по всіх аспектах і заглибитися в технології», — підсумував спікер.

Виконано за допомогою Disqus