Фахівці із точного землеробства Північної Америки поділились особливостями вирощування культур

22 грудня 2020 57 0
Фахівці із точного землеробства Північної Америки поділились особливостями вирощування культур
Kurkul.com

У новому online-курсі «Точне землеробство США і Канади» освітньої платформи «Культиварій» та компанії «Тревелайт» іноземні експерти висвітили головні теми агрономії, живлення та захисту зернових і олійних культур. Детальніше про це розповів Роман Гринишин, генеральний директор компанії «Тревелайт».

Читати за темою: «Роман Гринишин: Ми даємо нашим аграріям доступ до світового досвіду».

Він зазначив, що у курсі було розглянуто 5 основних сільськогосподарських культур — пшеницю, сою, кукурудзу, озимий ріпак та соняшник. Зокрема в агрономічному блоці не лише розповіли про їх вирощування, а й наголосили на агротехнічних прийомах, періодичності та часових рамках. Живлення, за відгуками учасників, найбільше цікавило аграріїв. 

Роман Гринишин відзначив, що навчання проходило у своєрідному форматі круглого столу із комплексним обговоренням конкретних тем. Це було б неможливим в offline-форматі.

За його словами, організатори відеокурсу беруть за основу американські практики та залучають експертів з інших країн для повного та кваліфікованого висвітлення кожної теми. Це також забезпечує максимальну варіативність у висвітленні технології вирощування тієї чи іншої культури.

Читати також: Українським аграріям розкрили секрети точного землеробства під час онлайн-курсу

Також гендиректор компанії «Тревелайт» пояснив, що всі питання розглядаються з урахуванням технологій точного землеробства. 

«На ринку існує багато пропозицій, різних інструментів і теорій, але американські фермери, які мають доступ до всіх нових технологій, чомусь вибирають конкретні рішення та технології. Чому? Ось ми проговорюємо всі такі запитання та даємо на них відповіді», — підсумував Роман Гринишин.

Виконано за допомогою Disqus