Аграрії можуть втрачати 80 млн тонн кукурудзи в рік через озиму совку — ФАО

23 грудня 2020 169 0
Аграрії можуть втрачати 80 млн тонн кукурудзи в рік через озиму совку — ФАО
Kurkul.com

За оцінками ФАО, озима совка піддає ризику до 80 млн т кукурудзи вартістю $18 млрд на рік в Африці, Азії та на Близькому Сході. Про це повідомляється на сайті ФАО.

Зазначається, що Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) нарощує зусилля щодо посилення глобального реагування на озиму совку — одного з десяти найбільш руйнівних шкідників рослин, що впливають на продовольчу безпеку і сільське господарство.

За словами генерального директора ФАО Цюй Дун’юяі, глобальними діями у боротьбі з озимими совками (GA) вдалося досягти великого прогресу зі шкідником.

Однак, його поширення триває — нещодавно з`явилася інформація про розповсюдження совок в чотирьох нових країнах Азії та Близького Сходу.

ФАО визнає, що фермерам необхідна значна підтримка для боротьби із совками, щоб захистити сільгоспкультури за допомогою комплексного захисту від шкідників (IPM).

Читайте також: Попри очікування ринку урожай кукурудзи в Китаї не знизився

Гендиректор ФАО зауважив, що Буркіна-Фасо, Камерун, Китай, Єгипет, Індія, Кенія, Малаві і Філіппіни були визначені для реалізації стратегій боротьби на національному та місцевому рівнях. Їм надається технічна підтримка. Він також додав, що в період з липня по грудень 2020 року перед Китаєм, Францією, Норвегією та Європейським Союзом є фінансові зобов’язання в розмірі $7,9 млн. Але необхідно мобілізувати додаткові фінансові ресурси, як це зробила ФАО в боротьбі з пустельною сараною.

Цюй Дун’юй підкреслив, що також необхідно поліпшити координацію на рівні країн для реагування на вторгнення озимих совок, що передбачає обмін інформацією та використання новітніх технологій для спостереження, моніторингу та боротьби зі шкідником на місцях.

Головний науковий співробітник USAID Роберт Бертрам своєю чергою констатував, що вплив совки є руйнівним для багатьох фермерів і що важливо оптимізувати наявні технології для підтримки здоров’я рослин і боротьби зі зростаючою присутністю шкідників.

Виконано за допомогою Disqus