Аграріям розповіли, які сорти павловнії ідеально підходять для отримання деревини

26 грудня 2020 308 0
Аграріям розповіли, які сорти павловнії ідеально підходять для отримання деревини
pixabay.com

Павловнія представляє особливу цінність як джерело добірної деревини. Які сорти краще купувати для отримання якісної деревини в великих обсягах розповіли в Павловнія.UA In Vitro.

Зазначається, що найпоширенішими є такі види культури:

  • Шан Тонг — універсальний гібрид, який росте в рекордно короткі терміни, а також має високу стійкість до перепадів температур. Ідеально підходить для вирощування в нашому кліматичному поясі. На 1 га площі ділянки можна висаджувати велику кількість дерев. Вони не стануть заважати росту один одного, тому що формують компактну за розмірами крону.
  • Елонгата — цей сорт часто вибирають за прекрасні декоративні якості. Проте, вже на 8-му році після висадки в ґрунт можна отримати перший кубометр відмінної деревини. Елонгата – основа для деревообробної промисловості в Китаї.
  • Фортунелі — в Європі цей сорт павловнії більше використовують для озеленення територій і ландшафтного дизайну ділянок. Зате в східних країнах добре знайомі з культурою, і широко використовують стовбури дерев для подальшої переробки. В результаті отримують чудову деревину, яка застосовується у виробництві якісних меблів.
  • Каталпіфолія — досить рідкісний для нашої країни сорт, має свою специфіку (сповільнене зростання). Зате стовбур таких дерев формує річні кільця підвищеної щільності. Саме ця якість високо затребуване в меблевій галузі. Цікавий факт: вартість деревини безпосередньо залежить від віку дерева. Чим старша культура — тим більшу цінність вона представляє для майстрів по деревообробці.

У матеріалі зазначається, що деревину павловнії можна:

  • перетворювати в відмінне біопаливо;
  • використовувати для масового і штучного виробництва дерев’яних виробів (меблів, музичних інструментів, сувенірів і т.п.);
  • здавати на промислову переробку цілими партіями, отримуючи стабільний дохід.

«Чому деревина Павловнії так високо цінується? Вона має невелику питому вагу, але при цьому напрочуд міцна і довговічна. Волокна практично не вбирають в себе вологу, тому з них можна сміливо робити каркас для альтанки або комплект садових меблів», — йдеться у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus