В Україні хочуть розвивати зрошення шляхом часткової компенсації вартості техніки

5 січня 2021 128 0
В Україні хочуть розвивати зрошення шляхом часткової компенсації вартості техніки
Kurkul.com

Уряд закликають запровадити програму часткової компенсації для аграріїв при купівлі українського обладнання для зрошення. Про це повідомив Михайло Петров, керівник Придніпровського Кластеру компанії «Кернел», у коментарі для AgroPolit.com.

Він наголосив, що зрошення — це дороге задоволення для аграріїв.

«В середньому ціна «апгрейду» гектара коливається від $2-2,5 тис. З нових систем в Україні переважають американські. Політика держави з відшкодування частини відсотків за кредитами при угодах з українськими виробниками якнайкраще підтримала б національне машинобудування і збільшила б площі під зрошенням в перспективі», — зазначив Михайло Петров.

Він також нагадав, що Україна має велику інфраструктурну спадщину у вигляді іригаційних каналів, водосховищ, насосних станцій і одну з найбільших водних артерій Європи — річку Дніпро.

«Для агровиробників існує великий потенціал використовувати її води для сільгоспвиробництва в посушливих регіонах. А з кожним роком все більша частина площ країни відноситься до таких. Як показує практика, держава не найефективніший власник», — підсумував фахівець.

Читати за темою: Херсонщина на 10% збільшила споживання води для зрошення

Виконано за допомогою Disqus