У 2020 році сільгоспвиробникам довелося підлаштовуватись під велику волатильність ринку — думка

12 січня 2021 130 0
У 2020 році сільгоспвиробникам довелося підлаштовуватись під велику волатильність ринку — думка
Kurkul.com

Минулий рік для аграріїв видався важким та повним викликів, адже у сезоні 2020/21 кожному сільгоспвиробнику довелося підлаштовуватися під велику волатильність ринку. Таку думку висловив Рафаель Гороян, власник і голова наглядової ради групи компаній «Прометей» у матеріалі Чим запам'ятався 2020: відповідають ТОПи українського агробізнесу на Latifundist.com.

За його словами, менеджерам компанії довелося здійснювати невластиві операції, які раніше вони не виконували.

«Ми змогли витримати й підлаштуватися під ритм роботи при великій волатильності ринку: замість очікуваної ціни соняшнику близько 10 тис. грн ми побачили 20 тис. грн. Це практично на 100% дорожче, ніж в минулому сезоні», — зазначив Рафаель Гороян.

Читати за темою: Аргентина скасувала заборону експорту кукурудзи

Також він додав, що на початку сезону на ринку кукурудзи спостерігалась нестабільність, як і на ринку всіх інших агрокультур, що надавало негативний вплив на трейдерів.

«2-3% зростання — це стрес для агротрейдингу, а тут на деяких культурах ми вже побачили 100% зростання. Тому це був дуже повчальний і небезпечний рік, але ми змогли зберегти наші позиції. Сезон, звичайно, ще не закінчився, але я сподіваюся, що вийдемо на плановані результати», — підсумував голова наглядової ради ГК «Прометей». 

Виконано за допомогою Disqus