В Україні локдаун після 24 січня не продовжуватимуть

18 січня 2021 62 0
В Україні локдаун після 24 січня не продовжуватимуть
Kurkul.com

В Україні немає потреби продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня 2021 р., після чого діятимуть обмеження «помаранчевої зони». Про це заявив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України, інформує Інтерфакс.

«Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дозволили нашій медичній системі справлятися», — сказав він.

Прем'єр додав, що для уряду було важливо не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше лютого.

«З 8 по 24 січня у нас встановлений так званий «карантин зимових канікул». Її головна мета — обмеження мобільності населення. З 25 січня ми перейдемо, ймовірно, в «помаранчеву» зону, яка діяла до введення цих правил», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, він підкреслив, що на сьогодні влада не бачить необхідності продовжувати жорсткі карантинні заходи довше, ніж до 24 січня. Адаптивний карантин діятиме до кінця лютого, який скоріше за все продовжать до 31 березня.

Читати за темою: Аграрна галузь майже не постраждала від COVID-19 

Виконано за допомогою Disqus