На Запоріжжі понад 16 років на землях культурної спадщини сіяли сільгоспкультури

23 січня 2021 107 0
На Запоріжжі понад 16 років на землях культурної спадщини сіяли сільгоспкультури
Kurkul.com

Прокуратура повернула державі кургани вартістю майже 12 млн грн. Понад 16 років вони використовувалися для сільгосппотреб, а територія курганів розорювалася. Повідомляє пресслужба прокуратури Запорізької обл.

«Запорізький апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Енергодарської місцевої прокуратури в інтересах держави про визнання незаконним та скасування розпорядження голови райдержадміністрації про передачу у приватну власність земельних ділянок разом з розміщеними на них курганами», — йдеться у повідомленні. 

Прокуратурою встановлено, що у 2004 р. під час розпаювання земель колишнього сільськогосподарського кооперативу, райдержадміністрація, порушивши вимоги законодавства, передала у приватну власність земельні ділянки, на яких розміщені кургани курганної групи «Могили Оріхівські» загальною площею 0,17 га вартістю майже 12 млн грн.

 У результаті землі, на яких розташовані археологічні об’єкти культурної спадщини, понад 16 років використовувалися для сільгосппотреб, а територія курганів розорювалася.

«Завдяки принциповій та наступальній позиції Запорізької обласної прокуратури в суді, пам’ятку історико-культурного призначення повернуто державі», — підсумували у відомстві.

Читати за темою: На Харківщині фермер незаконно відібрав у селян оброблені паї

Виконано за допомогою Disqus