Озвучено основні схеми аграрного рейдерства

12 січня 2021 634 0
Озвучено основні схеми аграрного рейдерства

В Офісі протидії рейдерству було проаналізовано проблематику аграрного рейдерства та умовно виділено 3 класичні схеми атаки. Про це повідомив керівник Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України Віктор Дубовик у матеріалі Як уберегти власну земельну ділянку чи свій аграрний бізнес від «реєстраційного» рейдерства? на AgroPolit.com 

Зокрема, він назвав наступні схеми рейдерства:

  • Зміна власника земельних ділянок шляхом внесення змін до реєстру.
  • Рейдерське захоплення врожаю.
  • Незаконне припинення договорів оренди, емфітевзису і суперфіцію та реєстрація іншого речового права за третьою особою.

Крім того, за словами Віктора Дубовика, якщо одна із цих схем «спрацювала» і аграрний бізнес потрапив в поле зору рейдерів, надзвичайно важливо обрати правильний спосіб захисту своїх прав: без зволікань звернутися зі скаргою до Офісу протидії рейдерству Мін’юсту або ж до суду.

Читати за темою: Закон про ринок землі можуть переглянути — думка

«Адміністративний порядок оскарження реєстраційних дій, власне звернення зі скаргою до Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Мін’юсту, є ефективним і оперативним інструментом, який дозволяє швидко (в окремих випадках — протягом доби!) відреагувати на порушення у сфері державної реєстрації», — додав експерт.

 

 

 
Виконано за допомогою Disqus