Яблука подорожчали на 25%

26 січня 2021 70 0
Яблука подорожчали на 25%

На українському ринку досить обмежена пропозиція якісного яблука, що стимулює ціни до зростання. Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.

Багато садівників наразі пропонують в продаж в основному продукцію, якість якої почала погіршуватися внаслідок тривалого зберігання.

Як результат, лише з початку поточного тижня мінімальні ціни на яблуко в Україні зросли в середньому на 25%. Місцеві садівники готові продавати яблука не дешевше 10-17 грн/кг ($0,35-0,60/кг) в залежності від калібру і сорту, причому вони відзначають, що найбільшим попит мають сорти «Айдаред» і «Голден».

За словами ключових гравців ринку, пропозиція місцевого яблука продовжує поступово скорочуватися. Багато українських садівників на сьогодні вже фактично завершували поточний сезон реалізації даних фруктів. Крім того, в продаж вже практично не надходять яблука сорту «Гала», все це в результаті й призвело до підвищення відпускних цін в даному сегменті.

Також варто відзначити, що на цей час місцеве яблуко в Україні вже коштує в середньому на 11% дорожче, ніж у другій половині січня 2020 р.

Читайте також: В Україні створили новий сорт огірків, що плодоноситиме 65 днів

Виконано за допомогою Disqus