Кабмін пропонує реорганізувати або приватизувати Держзембанк

6 січня 2016 38 0
КМУ вважає, що приватизація дасть змогу повернути кошти до держбюджету і залучити додаткові інвестиції
ukrnews.bizКМУ вважає, що приватизація дасть змогу повернути кошти до держбюджету і залучити додаткові інвестиції

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України провести через Фонд державного майна реорганізацію або приватизацію публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк» замість його ліквідації. Про це сказано у пояснювальній записці до законопроекту №3733 від 28.12.2015 «Про внесення зміни до пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

«Альтернативою ліквідації Банку, є його реорганізація або приватизація з метою продажу державного пакета акцій Банку потенційним інвесторам (статутний капітал – 120 млн грн), що є привабливим з економічної точки зору, оскільки це надасть змогу не тільки повернути кошти до державного бюджету, за рахунок яких був сформований капітал Банку, але залучити додаткові інвестиції в аграрний сектор економіки України», — сказано у записці.

На даний момент Кабінету Міністрів України доручено вжити заходів щодо ліквідації «Держзембанку». У зв’язку з цим було прийнято постанову Кабміну від 10 вересня 2014 р. №418 «Про ліквідацію публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк».зако

Виконано за допомогою Disqus