На Миколаївщині фермера зобов’язали повернути тергромаді 142 га сільгоспземель

27 січня 2021 95 0
На Миколаївщині фермера зобов’язали повернути тергромаді 142 га сільгоспземель
Kurkul.com

У Миколаївській обл. Південно-західний апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури та повернув територіальній громаді земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею майже 142 га вартістю 5,6 млн грн в межах території Баштанського р-ну. Про це інформує Офіс Генерального Прокурора.

«Прокуратурою встановлено, що суб’єкт господарювання, у порушення умов договору оренди землі, замість випасання худоби, використовував частину наданих земель для товарного сільськогосподарського призначення», — йдеться у повідомленні.

Це стало підставою для подання прокуратурою позову про внесення змін до договору оренди землі, в частині зменшення площі земель, які використовуються з порушеннями земельного законодавства, та їх повернення у розпорядження громади.

«Попри доводи прокуратури, рішенням господарського суду у задоволенні позову відмовлено. Натомість Південно-західним апеляційним господарським судом позицію прокуратури у цій справі визнано обґрунтованою та законною, позов задоволено повністю», — зазначили у прокуратурі. 

 Читати за темою: 

Виконано за допомогою Disqus