Фуражне зерно продовжить дешевшати — прогноз аналітиків

28 січня 2021 3185 0
Фуражне зерно продовжить дешевшати — прогноз аналітиків

Низка зовнішніх факторів, таких як випадки АЧС в Китаї, поліпшення посівів сої в Аргентині, чинили тиск на ціну фуражної кукурудзи на світовому ринку. Крім того, той факт, що можливий приріст посівних площ під культурою в Україні (пересівання площ), сприяли знижувальному тренду. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

«Переробний сектор продовжував зазнавати труднощів з поставками зернової, незважаючи на збільшення кількості пропозицій. Водночас знижували ціни з огляду на тенденції експортного ринку. Ціни знаходилися в діапазоні 7250–8300 грн/тонну, що на 150–350 грн/тонну нижче рівня минулої п'ятниці», — зазначили аналітики.

Згідно з прогнозами, зниження цін буде зберігатися.

Знижувальні тенденції на експортному ринку продовольчої пшениці відповідно впливали на ринок фуражної пшениці. Зниження цін було характерно як для валютних цін у портах, так і для гривневих.

«Водночас цінові тенденції в секторі переробки не мали чіткої спрямованості. Переробники зазначали, що зниження цін, як правило, сприяло незначному збільшенню кількості пропозицій. Бажання зберегти темпи поставок змушувало окремих переробників підвищувати мінімальні ціни в середньому на 100 грн/тонну до 8000 грн/тонну, при цьому максимальні позначки з минулого тижня знизилися в середньому на 350 грн/тонну до 9150 грн/тонну, СРТ-підприємство», — розповіли в G.R. Agro.

Як прогнозують аналітики, подальше зниження цін не виключено.

Виконано за допомогою Disqus