Kubota інвестувала $20 млн у розробку дронів для збору фруктів

31 січня 2021 48 0
Kubota інвестувала $20 млн у розробку дронів для збору фруктів
traktorist.ua

Компанія Kubota інвестувала сумарно $20 млн у фінансування серії B безпілотних літальних апаратів ізраїльської компанії Tevel Aerobotics Technologies. Про це інформує Traktorist.ua.

Зазначено, що дрони виробництва Tevel Aerobotics Technologies здатні збирати фрукти без втручання людини. 

«Tevel розробляє автономні безпілотники, що поєднують в собі штучний інтелект з комп'ютерним зором, передову робототехніку, авіаційну техніку, управління польотом, а також злиття й сприйняття даних», — зазначається у повідомленні.

Очікується, що Tevel почне комерційну діяльність цього року. Співпрацюючи з Tevel, Kubota посилить розвиток технологій по скороченню трудовитрат у регіонах з дефіцитом робочої сили та автоматизує збирання фруктів.

«Щорічно фермери витрачають $100 млрд на збір фруктів та наймають понад 10 млн тимчасових працівників на короткострокові роботи зі збирання фруктів. Сезонних працівників стає дедалі важче знаходити, наймати, навчати, та винаймати й надавати їм тимчасове житло», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв'язку зі складністю перетину кордонів та міжнародних поїздок під час пандемії COVID-19, ще більше посилився брак робочої сили й збільшився ризик виробництва фруктів, обмеживши доступність трудових мігрантів. 

Читати за темою: Аграріям Чернігівщини представили промислові дрони

Виконано за допомогою Disqus