За допомогою Feodal ОТГ безкоштовно оцифрують один старостинський округ

2 лютого 2021 63 0
За допомогою Feodal ОТГ безкоштовно оцифрують один старостинський округ
Kurkul.com

Восени 2020 р. було запущено Feodal ОТГ — сервіс управління земельним банком об'єднаних територіальних громад. Цього року за допомогою ресурсу буде безкоштовно проведено аудит та оцифровано один старостинський округ. Про це розповів засновник сервісу Feodal.online Андрій Дем’янович у матеріалі «Осягнути неосяжне або Навіщо знати все про свої землі» на Latifundist.com

Як зазначив експерт, сервіс Feodal ОТГ базується на відображенні інформації з публічних реєстрів і на можливості показу інформації з внутрішніх реєстрів користувача, якщо такі є.

«Ми допомагаємо ОТГ отримати доступ до необхідної інформації про земельний банк ОТГ, вказуємо на прогалини в процесі аудиту цього зембанку (а також реєстрів, ділянок і оброблюваних полів), пояснюємо, де і на чому можна заробляти гроші», — розповів Андрій Дем’янович.

Читайте також: Вартість сільськогосподарської землі в Україні

Як зазначив експерт, багато хто із голів ОТГ ніколи не працювали з аудитом і часто не розуміють, що він може дати. Тому Feodal.online пропонує ОТГ безкоштовний аудит і оцифровку одного старостинського округу.

«Ми разом зможемо визначити всі прогалини і складні моменти, пов'язані з речовими правами на земельні ділянки. І разом знайти рішення. Адже відомо, що частина земель використовується без правовстановлюючих документів. І коли керівники громад отримають аудит одного старостинського округу, вони побачать, скільки прав оренди (і на скільки гектарів) можна продати на аукціоні, скільки грошей це принесе», — розповів керівник Feodal.online.

Також, за словами експерта, в ОТГ побачать, скільки коштів можна зібрати в бюджет громади, якщо передати земельні ділянки померлих громадян в управління спадщиною, якщо реєструвати речові права на договору оренди.

«Це отримання 60% ПДФО до бюджету, а також — єдиний податок, якщо агровиробник є платником єдиного податку 4 групи. Тобто завдяки аудиту керівники громад починають розуміти джерела та обсяги доходів ОТГ від земельних ресурсів», — підсумував Андрій Дем’янович.

З питань безкоштовного аудиту і оцифровки земельного банку ОТГ звертайтесь за тел. +380 98-614-89-54, Андрій.

Виконано за допомогою Disqus