В Україні змінять гігієнічні норми для переробників меду

2 лютого 2021 148 0
В Україні змінять гігієнічні норми для переробників меду
pixabay.com

Уряд має намір до 1 червня 2021 р. подати на розгляд Верховної Ради України законопроект «Про бджільництво». Про це йшла мова в ході зустрічі робочої групи з питань розвитку бджільництва, повідомляється на «Інформаційно-аналітичному порталі АПК України».

«Одним з важливих питань, над яким повинна сфокусуватися робоча група протягом лютого-березня, це фіналізація роботи над законопроектом «Про бджільництво». Згідно з планом роботи уряду ми повинні внести цей документ на розгляд Верховної Ради України до 1 червня. Також на наступному тижні ми починаємо інформаційну кампанію щодо посилення взаємодії фермерів, бджолярів, Держпродспоживслужби і органів місцевого самоврядування щодо попередження отруєння бджіл», — зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

Крім того, в ході зустрічі було обговорено чинні норми гігієнічних вимог до потужностей, на яких здійснюється виробництво та/або обіг продуктів бджільництва, і нормативно-правові акти, що регламентують це питання.

«Було вирішено розпочати роботу над удосконаленням цих документів», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: Без бджолозапилення садівники можуть втратити до 40% потенційного врожаю

Виконано за допомогою Disqus