Операція «Урожай»: бюджет Тернопільщини поповнюють за рахунок перевірки сільгоспвиробників

6 січня 2016 87 0
За час дії операції зареєстровано 9711 договорів оренди земельних часток
yak-prosto.comЗа час дії операції зареєстровано 9711 договорів оренди земельних часток

З липня цього року на Тернопільщині тривала операція «Урожай-2015». Метою її проведення було виявлення необлікованих найманих працівників, легалізація заробітної плати, перевірка повноти нарахування і сплати земельного податку та орендної плати за землю, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання аграрного сектору, повідомляє відділ комунікацій головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області.

Станом на початок грудня по області в цілому відпрацьовано 529 сільськогосподарських суб’єктів господарювання, а це 97,6% від їх загальної кількості.

За наслідками проведеної роботи 5762 найманим працівникам підвищено рівень виплати заробітної плати, легалізовано дохід в розмірі понад 23 млн грн, додатково в бюджет сплачено 3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 8,5 млн грн єдиного соціального внеску.

Під час проведення операції «Урожай-2015» кількість додатково оформлених найманих працівників по області складає 2211 осіб. Як результат, легалізовано 21,5 млн грн доходу. До бюджету додатково спрямовано 2,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 7,5 млн грн єдиного соціального внеску.

За час дії операції «Урожай–2015» додатково укладено з громадянами та зареєстровано 9711 договорів оренди земельних часток (паїв), бюджет додатково отримав 4 млн 114 тис. грн єдиного податку, додаткові надходження від орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності складають 1,4 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus