Сильні снігопади та морози накриють Україну — прогноз погоди

8 лютого 2021 370 0
Сильні снігопади та морози накриють Україну — прогноз погоди
pixabay.com

Протягом тижня один циклон змінюватиметься на інший, суцільна хмарність пануватиме майже на всій території України. Очікуються ускладнення погодних умов, сильні снігопади, хуртовини та морози до -18°C. Протягом тижня сніжитиме скрізь, лише на півдні та південному заході можливий дощ, суміш снігу з дощем. Про це повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Найбільша кількість опадів прогнозуються 8 та 11 лютого. Лише 13-14 лютого снігопади припиняться, однак на Заході продовжить сніжити. Вітер змінного напрямку поривчастий, місцями досягатиме штормової швидкості 10-15 м/с.

Морозитиме увесь тиждень, значне похолодання розпочнеться 12 лютого, потужні морози припадуть на вихідні дні. Протягом тижня у нічний час температура повітря на Півночі коливатиметься від -7 до -18°C, денна досягне позначки -4…-12°С, в західних та центральних областях вночі -1…-16°C, денна температура складе -12..+6°C.

Нічна температура в східних областях знаходитиметься в межах -2…-14°С, денна коливатиметься від -8 до +6°С, на Півдні вночі -11…+4°С, вдень температура повітря досягне позначки -8…+10°С. Температура ґрунту в південних областях складе -7…+6°С, на решті території знаходитиметься в межах 0…-8°С.

Виконано за допомогою Disqus