Запуск земельної реформи має бути пріоритетним завданням у Мінагропрод — Лещенко

11 лютого 2021 41 0
Запуск земельної реформи має бути пріоритетним завданням у Мінагропрод — Лещенко
Kurkul.com

Серед основних пріоритетних завдань для міністерства та всієї галузі на 2021 р. має бути запуск земельної реформи. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, інформує пресслужба відомства.

«2021 р. — це запуск обігу земель сільськогосподарського призначення, фіналізація процесу земельної децентралізації, це дерегуляція і запуск Геопорталу відкритих даних», — підкреслив він.

За словами міністра, другий стратегічний напрям — це запуск Національного проєкту зрошення і меліорації на Півдні України. Вже сформована дорожня карта та є повна підтримка виконавчої і законодавчої гілок влади. Третій — розробка і впровадження стратегії розвитку аграрного сектору до 2030 р. 

Також Роман Лещенко відзначив четвертий напрям, який полягає у нових експортних ринках для України.

«Стратегії, які сьогодні переглядають країни з точки зору продовольчої безпеки є для нас визначальними. В рамках нових світоглядних позицій країн-імпортерів, Україна сьогодні може використати ці нові ринки для формування і збільшення експорту: нові торговельні угоди, зони вільної торгівлі та формування нової якісної інвестиційної складової щодо держави Україна», — пояснив міністр.

Читати також: Ринок землі активізує кредитування агропідприємств — НБУ

Він додав, що для покращення інвестиційної складової, Україна має остаточно завершити земельну реформу та сформувати повноцінне право власності на землю в державі.

Робота Міністерства аграрної політики та продовольства буде зосереджена виключно на формуванні державної політики в агросекторі, а не управлінні державними підприємствами та перерозподілом їхніх доходів.

«Наше стратегічне завдання — повноцінно відновити в найближчі місяці роботу профільного міністерства і залучити команду проєвропейського типу з чітким функціоналом без наявності різного роду господарських функцій, які не властиві міністерству як інституції. Ключове завдання міністерства — це виключно формування політик в агросекторі. І цю місію ми виконаємо», — наголосив Роман Лещенко. 

Читати за темою: Міністр агрополітики розповів про вартість землі в Україні після відкриття ринку

Виконано за допомогою Disqus