Держпродспоживслужба буде в структурі Мінагрополітики — заява

15 лютого 2021 42 0

Відповідно до домовленостей України з Європейським Союзом, які були зафіксовані ще у 2015 р., державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів залишатиметься єдиною цілісною структурою. Про це заявив Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства України  під час онлайн-заходу в рамках Eurotier Digital на тему: «Сучасне тваринництво — потенціал для інвестицій в Україні».

«Також я хочу публічно заявити, що Держпродспоживслужба буде в структурі Міністерства аграрної політики. Служба буде в єдиному фарватері реалізації державної аграрної політики. Ми не дозволимо її розділяти на частини або залишати поза межами нашої юрисдикції, тому що розв'язання питань з ветеринарії, санітарного благополуччя, експорту, продовольчої безпеки та відкриття нових ринків неможливе без центрального органу виконавчої влади, який із самого початку був інтегрований в інституцію Міністерства аграрної політики», — зазначив він.

Міністр підкреслив, що Україна повинна мати повноцінне аграрне міністерство, яке забезпечуватиме вирішення цілого комплексу питань, зокрема щодо стратегії та розв'язання проблем скотарства, які були накопичені останніми роками.

Раніше повідомлялося, що Держпродспоживслужбу розділять на три частини і повноваження роздадуть трьом міністерствам — Мінприроди/Мінохорони здоров’я, Мінагрополітики та МЕРТу

Виконано за допомогою Disqus