Електронні звіти в AgroOnline оптимізують роботу агропідприємства — фахівець

16 лютого 2021 38 0
Електронні звіти в AgroOnline оптимізують роботу агропідприємства — фахівець
Kurkul.com

Розробники сервісу AgroOnline впровадили низку цифрових інструментів, які оптимізують роботу не лише агронома, а й підприємства загалом. Так у системі є електронні звіти, де більшість інформації збирається автоматично, за допомогою датчиків. Про це розповів Віктор Боровик, засновник сервісу AgroOnline, у матеріалі «Інноваційні онлайн-інструменти для агронома» на SuperAgronom.com.

Він зазначив, що електронні звіти включають витрати пально-мастильних та інших матеріалів, оплата праці, загалом витрати на 1 га та ін. А крім того, є і звіти безпосередньо по полю: щодо динаміки виконання робіт, чи дотримані терміни, чи не було порушення регламентів, швидкісних режимів або глибини обробітку тощо.  Причому, частину інформації вносить агроном чи інший відповідальний працівник, але більшість збирається автоматично, за допомогою різних датчиків.

«Ця інформація важлива як для керівника господарства й економічних служб, так і для агронома. Якщо раніше в агрономів була головна мета — виростити максимально можливий врожай, то сьогодні у них мета зовсім інша. А саме — отримати максимальний дохід з поля. А це залежить не тільки від величини врожаю. Адже можна «вгатити» купу коштів у технологію, отримати, можливо, і високий врожай, але маржа з нього буде мінімальна. Натомість можна оптимізувати витрати й отримати саме такий урожай, який дасть більший прибуток. І роль агронома тут досить вагома», — поінформував Віктор Боровик.

Такі «звіти», комплекс даних допомагає агрономові розуміти економічну частину його роботи. Але, за словами фахівця, на додачу відпадає потреба в окремому складанні звітів. Усі звіти будуються автоматично, що знімає навантаження зі спеціалістів, не лише з агрономів.

Читати за темою: Фермерам розповіли про функціональні можливості геоінформаційних систем

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою