Ціни на тепличний огірок почали знижуватися

16 лютого 2021 39 0
Ціни на тепличний огірок почали знижуватися
pixabay.com

Ціни на тепличний огірок на українському ринку почали знижуватися, повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

 Оператори ринку пов'язують цю ситуацію зі збільшенням пропозиції огірка нового обороту з місцевих господарств. За інформацією наразі практично всі тепличні комбінати України приступили до реалізації овочів.

В результаті цінових коригувань продаж огірка наразі здійснюється в межах 75-83 грн/кг ($2,69-2,98/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

«Водночас представники тепличних комбінатів, повідомляли про те, що вони очікували більш різкого цінового зниження в даному сегменті, з огляду на більш об'ємного збільшення пропозиції огірка нового обороту. Однак, з огляду на сильні снігопади і низькі температури, які зберігалися практично весь тиждень на більшій частині території України, вибірки в комбінатах були не такими масовими, як очікувалося і це дозволило уникнути більш різкого здешевлення цієї продукції», — зазначають аналітики.

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчає картопля. Так, наприкінці минулого тижня овоч подорожчав із 8,5 грн/кг до 9,2 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus