Аграрії не продаватимуть свої паї після відкриття ринку землі — UHBDP

16 лютого 2021 3135 0
Аграрії не продаватимуть свої паї після відкриття ринку землі — UHBDP
Kurkul.com

Майже всі власники та власниці земельних паїв не планують продавати свою землю в найближчі роки. Такими є дані соціологічного опитування, проведеного Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) серед аграріїв півдня України.

Більш того, 25% опитаних, що вже мають у власності землю, в найближчі роки збираються збільшити свій земельний банк шляхом купівлі нових ділянок, а серед тих, у кого немає у власності землі, 18% мають намір її придбати.

Згідно з даними 70% респондентів готові купувати землю за власні кошти та заощадження, а 27% очікують на спеціальні програми від влади.

«Майже половина респондентів негативно ставиться до відкриття ринку землі. Такої думки дотримуються як ті, у кого є земля, так і ті, у кого її немає. Зареєстрований бізнес сприймає відкритий ринок землі більш оптимістично, так, 38% респондентів підтримують відкриття ринку, тоді як серед ОСГ та незареєстрованого бізнесу лише 22% підтримують земельну реформу», — йдеться у повідомленні UHBDP.

Згідно з опитуванням, спостерігається різниця у сприйняті ринку землі й серед жінок та чоловіків. Так, 30% чоловіків підтримують відкритий ринок землі, тоді як серед жінок лише 17% позитивно сприймають земельну пертурбацію.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus