Експерти розповіли, як сушіння соняшника впливає на показник олійності

19 лютого 2021 523 0
Експерти розповіли, як сушіння соняшника впливає на показник олійності

Показники олійності соняшника до сушки і після сушіння практично не змінюються. Про це йдеться у другому випуску проекту про сушіння зернових та олійних — ProCушка на Elevatorist.com.

Друга серія спецпроекту ProCушка присвячена сушінню соняшнику. Про цей процес розповіли фахівці елеваторів, експерти ринку і представники KMZ Industries. Покроково з процесом сушіння соняшнику ознайомили на елеваторі «Зоря», який знаходиться в смт Великий Бурлук Харківської області.

На елеваторі «Зоря» аналіз на олійність роблять на експрес-аналізаторі «Інфратек» до сушки і після сушіння соняшнику. Для цього аналізу насіння розмелюють. Олійність визначають за середньодобовими пробами.

За словами начальниці ПТЛ елеватора Віти Юр'євої, показники олійності до сушки і після сушіння практично не змінюються — якщо є розбіжність, то воно становить 0,4-0,5%.

«На вміст олії в соняшнику процес сушіння майже не впливає. Збільшити цей показник не вийде, а ось зменшити можна, якщо порушити температурний режим і «прожарити» насіння», — пояснила фахівець.

Детально про сушіння соняшника читайте у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою