Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 22-28 лютого

19 лютого 2021 13120 0
Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 22-28 лютого
pixabay.com

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на свиней живою вагою на 22-28 лютого — 43-44 грн/кг. Про це повідомила пресслужба Асоціації «М’ясної галузі».

Ціна свинини останнього тижня лютого зросте на 2 грн/кг.

Нагадаємо, на 15-21 лютого аналітики прогнозували ціну 41-42 грн/кг на свиней живою вагою.

Збільшення попиту і ціни закупівлі свиней наприкінці лютого і початку березня є традиційним. Цього року стимулює попит на свинину доступна ціна в магазинах — від 90 грн/кг, що менше за ціну філе курки.

Однак ціни закупки свиней 43-44 грн/кг вищі граничної ціни, що стримувала імпорт дешевшої свинини. Країнами-лідерами з поставок свинини в Україну в січні 2021 р. були:

  • Данія — 793,9 т;
  • Канада — 368,2 т;
  • Нідерланди — 249, 2 т;
  • Польща — 197,3 т.

Ціни на свиней в Німеччині почали збільшуватися. Хоча ріст імпорту свинини в Україну з січня продовжується і в лютому. Баланс цін між імпортом і внутрішнім ринком суттєво стримує імпорт.

Збільшенням імпорту свинини може значно вплинути на внутрішні ціни на всі види м’яса в Україні. Зниження собівартості залишається найдієвішим інструментом бути конкурентоздатним у глобальному ринку.

У світі також спостерігається зростання ціни через збільшення попиту. Міжнародні експерти зазначають, що до літа попит може скоротитися до 10% у порівнянні з лютим.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Виконано за допомогою Disqus